dimarts, 10 de novembre del 2009

Menú poètic

Primer plat:

Pica-pica de rodolins
amb moltes rimes variades
amarades en tintes de coloraines.


Segon plat:

Souflé d'estrofes llargues
i estofat de haikús
amb tempura de sonets.


Postres:

Flam de lletres endolcides
amb fruits de temporada
i milfulles en quartetes fines.



Ha marxat el sol d'estiu

Ha marxat el sol d'estiu
i és l'albada seda blanca
que el primer raig de llum
a un dia fred t'atansa.

Pirategem a migdia la calor,
l'envasem a la mirada
i, en arribar la tarda,
rememorem hores sublims
de tardors ben conservades.

I de sobte,
les aromes del fang
ens sobrevolen l'olfacte
i els colors del bosc al vespre
ens gronxen la mirada,
i aquell gust salat de les primeres olives
compassen nostre pas.
I recordem la pluja intensa
a la pineda dels rovellons,
i la molsa amagant els camagrocs
i les herbes bressolades pel vent
que ens amaguen la collita.
I el cistell pesant i ple,
i la sopa de fredolics per sopar
que fumeja llarga estona a la cuina....


Ha marxat el sol d'estiu
i és l'albada seda blanca.





Ha florit el gessamí

Ha florit el gessamí,
hi ha quatre roses al jardí;
les olives ja maduren,
i l'hivern és aquí.

Prepararem l'escudella
i el rostit,
veurem com crema la llenya.

Esperarem més florides
quan s'atansi la primavera.

Temps de canvi

Gèlid ja l'ambient

quan la tardor encara regna

i és desplaçada per un hivern

que amb un fred cru l'empeny.



I a aquesta batalla,

la pluja s'absté,

només cauen nevades

a comarques de muntanya.



Queden anul·lades

les robes d'entretemps,

queden congelats

els desitjats bolets.






Se senten els renecs,

voleien les bufandes

i entre esternuts i mocs,

els marededéuquinfred!